Žitný chléb s Veselou krávou bez éček

Připravte si rychlou, zdravou a chutnou svačinu nejen do školy. Kombinace žitného kváskového chleba, kvalitních sýrů, čerstvé bio zeleniny a lněných semínek vás zasytí a dodá energii.

Suroviny:

  • žitný kváskový chléb (bez aditiv, konzervantů a zlepšovačů)
  • bio zelenina (rajče, špenát, polníček)
  • mozzarella
  • sýr Veselá kráva (bez éček a tavících solí)
  • řecké koření
  • drcené lněné semínko
  • ostropestřecový olej (bodlákový)

Postup přípravy:

  1. Dva krajíce žitného kváskového chleba potřete sýrem Veselá kráva a posypte drcenými lněnými semínky.
  2. V misce smíchejte nakrájenou bio zeleninu (rajče, špenát, polníček) s na kousky nakrájenou mozzarellou.
  3. Zeleninu s mozzarellou zakápněte ostropestřecovým olejem a dochuťte řeckým kořením.
  4. Připravenou zeleninovou směsí naplňte chleby nebo podávejte zvlášť jako salát.