Připravte si rychlou, zdravou a chutnou svačinu nejen do školy. Kombinace žitného kváskového chleba, kvalitních sýrů, čerstvé bio zeleniny a lněných semínek vás zasytí a dodá energii.
Suroviny:
- žitný kváskový chléb (bez aditiv, konzervantů a zlepšovačů)
- bio zelenina (rajče, špenát, polníček)
- mozzarella
- sýr Veselá kráva (bez éček a tavících solí)
- řecké koření
- drcené lněné semínko
- ostropestřecový olej (bodlákový)
Postup přípravy:
- Dva krajíce žitného kváskového chleba potřete sýrem Veselá kráva a posypte drcenými lněnými semínky.
- V misce smíchejte nakrájenou bio zeleninu (rajče, špenát, polníček) s na kousky nakrájenou mozzarellou.
- Zeleninu s mozzarellou zakápněte ostropestřecovým olejem a dochuťte řeckým kořením.
- Připravenou zeleninovou směsí naplňte chleby nebo podávejte zvlášť jako salát.