Špaldové lívanečky s tvarohem a ovocem

Máte chuť na zdravou a chutnou snídani nebo svačinu, která zasytí a zároveň potěší vaše chuťové pohárky? Špaldové lívanečky s tvarohem a ovocem jsou ideální volbou! 

Díky špaldové mouce jsou bohaté na vlákninu, tvaroh dodá bílkoviny a ovoce osvěží celý pokrm. Připravte je snadno a rychle pro sebe nebo celou rodinu!

Suroviny

  • 2 hrnky špaldové celozrnné mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • Špetka soli
  • Polotučný tvaroh
  • 1 lžička kokosového sirupu nebo javorového sirupu
  • Čerstvé nebo lyofilizované ovoce na ozdobu

Postup

  1. Smíchejte suché suroviny (mouku, prášek do pečiva a špetku soli) ve větší míse.
  2. Přidejte mléko a vejce. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Rozpalte teflonovou pánev a smažte lívanečky z každé strany přibližně 2 minuty. Můžete smažit bez tuku nebo použít lžičku kokosového oleje.
  4. Z tohoto množství těsta připravíte přibližně 26 lívanečků.
  5. Smíchejte polotučný tvaroh s lžičkou kokosového nebo javorového sirupu a vytvořte lahodný krém.
  6. Hotové lívanečky ozdobte ochuceným tvarohem a dozdobte čerstvým, mraženým nebo lyofilizovaným ovocem podle chuti.

Tip: Lívanečky jsou skvělou volbou na snídani, svačinu nebo lehkou večeři. Jsou zdravé, chutné a díky tvarohu a ovoci i plné živin!