Čokoládový pudink s ořechy a lyofilizovanými malinami

Pohár s čokoládovým pudinkem Tento recept je ideální, pokud hledáte rychlý a lahodný dezert, který potěší nejen vaši chuť, ale i zrak. Kombinace jemného čokoládového pudinku, křupavých ořechů a osvěžujících lyofilizovaných malin vytváří perfektní rovnováhu chutí a textur. Je vhodný pro každou příležitost – od rodinných obědů po slavnostní večery. Navíc je snadný na přípravu, takže ho zvládnou i začátečníci. Připravte si ho ještě dnes a užijte si sladkou chvíli pohody!

Suroviny

  • Čokoládový pudink (1 sáček)
  • Plnotučné bio mléko (500 ml)
  • Březový cukr xylitol (dle chuti, obvykle 2-3 lžíce)
  • Mix ořechů (vlašské, lískové, mandle apod., cca 50 g)
  • Lyofilizované maliny (dle potřeby, cca 20 g)

Postup

  1. Do hrnce nalijte 400 ml plnotučného bio mléka a začněte zahřívat na středním plameni.
  2. V misce smíchejte čokoládový pudinkový prášek s březovým cukrem xylitolem a přidejte zbylých 100 ml mléka. Důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs bez hrudek.
  3. Jakmile se mléko v hrnci začne vařit, přidejte připravenou směs a za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne (cca 2-3 minuty).
  4. Připravený pudink nalijte do misek nebo sklenic a nechte částečně vychladnout.
  5. Na povrch pudinku nasypte mix ořechů a ozdobte lyofilizovanými malinami.
  6. Podávejte ještě teplé nebo po úplném vychlazení podle chuti.