Kuřecí čtvrtky na másle

Kuřecí čtvrtky na másle se zeleninou a bramborami

 Kombinace voňavého a dozlatova upečeného kuřecího masa, pečené zeleniny a lahodných smetanových brambor potěší celou rodinu. Toto jídlo je ideální na nedělní oběd i na všední den, kdy máte chuť na něco výjimečně chutného a přitom nenáročného na přípravu.

Ingredience:

  • Kuřecí čtvrtky (dle počtu porcí)
  • Máslo
  • Mrkev
  • Petržel
  • Brambory
  • Zakysaná smetana
  • Sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Příprava: Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pekáček vymažeme máslem a rozprostřeme do něj připravenou zeleninu.
  2. Kuřecí maso: Kuřecí čtvrtky lehce osolíme z obou stran, položíme je na zeleninu spodní stranou nahoru a na každý kus položíme několik tenkých plátků másla.
  3. Smetanové brambory: Brambory nakrájíme na tenčí plátky, smícháme je se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Přendáme do druhého pekáčku nebo zapékací mísy, přikryjeme alobalem.
  4. Začátek pečení: Oba pekáčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
  5. Pokračování pečení: Poté snížíme teplotu na 180 °C, maso mírně podlijeme trochou vody a odstraníme alobal z brambor.
  6. Dokončení: Po 30 minutách maso otočíme kůží nahoru, přelijeme ho výpekem z pekáčku a lehce přelijeme také brambory. Dopékáme dalších přibližně 45 minut, dokud maso krásně nezezlátne a brambory nezměknou. Během pečení maso i brambory občas přeléváme máslovým výpekem.

Dobrou chuť!