Kuřecí čtvrtky na másle

Suroviny:

Kuřecí čtvrtky, máslo, mrkev, petržel, brambory, zakysaná smetana, sůl, pepř

Předehřejeme troubu na 200 st. C. Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme na dno pekáčku, který je vymazán máslem. Kuřecí čtvrtky lehce osolíme z obou stran a spodní a vložíme na zeleninu obráceně - spodní stranou nahoru a položíme plátky másla. 

Brambory nakrájíme na slabší plátky a zalijeme směsí z kysané smetany, soli a pepře. Přikryjeme alobalem a společně s pekáčkem, kde máme maso, pečeme.

Pečeme asi 15 minut a poté snížíme teplotu na 180 st. C a maso podlijeme trochou vody.  Alobal z brambor sundáme. Po půl hodině maso otočíme kůží nahoru a přelijeme máslem z pekáčku. Přelijeme jim lehce i brambory. Takto pečeme dalších asi 45 minut, dokud maso nezhnědne a brambory nezměknou. Občas opět přelejeme máslem z pekáčku.