Snídaně, která chutná nejen dětem: Tvarohový dezert s čokoládou, ovocem a oříšky

Tento lahodný tvarohový dezert je perfektní volbou pro milovníky zdravých a chutných sladkostí. Spojení jemného tvarohu, hořké čokolády, čerstvého ovoce a křupavých oříšků vytváří harmonickou kombinaci chutí a textur. Je to rychlý recept, který potěší celou rodinu a lze jej snadno přizpůsobit dostupným surovinám. Udělejte si chvíli pohody s tímto snadným a výživným dezertem!

Suroviny

  • Tvaroh (250 g)
  • Hořká čokoláda (50 g)
  • Mandarinky (2 ks)
  • Hrušky (1 ks)
  • Oříšky (hrst, např. vlašské, lískové nebo mandle)
  • Všechny suroviny ideálně v bio kvalitě

Postup

  1. Tvaroh vyndejte z lednice a nechte chvíli při pokojové teplotě, aby se lépe zpracovával.
  2. Hořkou čokoládu nasekejte na jemné kousky nebo ji nastrouhejte.
  3. Mandarinky oloupejte a rozdělte na měsíčky. Hrušku nakrájejte na tenké plátky.
  4. Do misky dejte tvaroh a promíchejte s polovinou nasekané čokolády.
  5. Tvarohovou směs rozdělte do servírovacích misek nebo sklenic.
  6. Na povrch naaranžujte mandarinky, plátky hrušky a posypte zbývající čokoládou a oříšky.
  7. Dezert můžete ihned podávat, nebo jej nechte vychladit v lednici pro osvěžující chuť.

Tipy

  • Místo hořké čokolády můžete použít mléčnou čokoládu pro jemnější chuť.
  • Ovoce lze obměnit podle sezóny – vyzkoušejte třeba jahody, borůvky nebo jablka.
  • Pro extra sladkost můžete do tvarohu přidat lžíci medu nebo javorového sirupu.