Tento lahodný tvarohový dezert je perfektní volbou pro milovníky zdravých a chutných sladkostí. Spojení jemného tvarohu, hořké čokolády, čerstvého ovoce a křupavých oříšků vytváří harmonickou kombinaci chutí a textur. Je to rychlý recept, který potěší celou rodinu a lze jej snadno přizpůsobit dostupným surovinám. Udělejte si chvíli pohody s tímto snadným a výživným dezertem!
Suroviny
- Tvaroh (250 g)
- Hořká čokoláda (50 g)
- Mandarinky (2 ks)
- Hrušky (1 ks)
- Oříšky (hrst, např. vlašské, lískové nebo mandle)
- Všechny suroviny ideálně v bio kvalitě
Postup
- Tvaroh vyndejte z lednice a nechte chvíli při pokojové teplotě, aby se lépe zpracovával.
- Hořkou čokoládu nasekejte na jemné kousky nebo ji nastrouhejte.
- Mandarinky oloupejte a rozdělte na měsíčky. Hrušku nakrájejte na tenké plátky.
- Do misky dejte tvaroh a promíchejte s polovinou nasekané čokolády.
- Tvarohovou směs rozdělte do servírovacích misek nebo sklenic.
- Na povrch naaranžujte mandarinky, plátky hrušky a posypte zbývající čokoládou a oříšky.
- Dezert můžete ihned podávat, nebo jej nechte vychladit v lednici pro osvěžující chuť.
Tipy
- Místo hořké čokolády můžete použít mléčnou čokoládu pro jemnější chuť.
- Ovoce lze obměnit podle sezóny – vyzkoušejte třeba jahody, borůvky nebo jablka.
- Pro extra sladkost můžete do tvarohu přidat lžíci medu nebo javorového sirupu.