Tuhle svačinu jsem objevila úplně náhodou, když jsme doma neměli skoro nic. V lednici na mě koukal tvaroh, tak jsem si řekla, že z něj něco vytvořím. A víte co? Dopadlo to úplně skvěle! Základem této svačiny je právě tvaroh, který jsem smíchala s lyofilizovanými ostružinami, které jsem našla ve spíži. Ostružiny jsou úžasné – mají výraznou chuť a dodají tvarohu krásnou barvu.
Aby to bylo trochu sladší, přidala jsem pár kapek BIO javorového sirupu. Ten je nejen zdravější než běžný cukr, ale dodal celé směsi jemnou karamelovou chuť. Nakonec jsem se rozhodla přidat něco, co by dodalo trochu textury a bílkovin – nakrájela jsem na malé kostičky proteinovou čokoládovou tyčku a vmíchala ji do směsi. Čokoládové kousky udělaly svačinku ještě zajímavější a chutnější.
Musím říct, že tahle improvizace se fakt povedla! Je to nejen zdravé, ale i rychlé a jednoduché. Ideální svačinka, když máte chuť na něco dobrého, ale zároveň nechcete trávit hodiny v kuchyni. Zkuste taky něco podobného – někdy ty nejlepší věci vzniknou úplnou náhodou! 😊