Připravte si jednoduchou, rychlou a zdravou snídani nebo svačinku, která vás zasytí, dodá energii a zároveň uspokojí chuť na sladké. Ovesná kaše s čerstvými jablky, javorovým sirupem a kvalitními oříšky je ideální kombinací lahodné chuti a výživy.
Suroviny:
- 200 ml bio mléka (bohaté na vápník a bílkoviny)
- 4–5 lžic bio ovesných vloček (zdroj vlákniny, dodávají energii a podporují trávení)
- 1–2 lžičky březového cukru (xylitolu) (přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem)
- 1 čerstvé jablko (bohaté na vitamíny a vlákninu)
- 1–2 lžičky bio javorového sirupu (přírodní sladidlo bohaté na antioxidanty a minerály)
- hrst kvalitních oříšků (zdroj zdravých tuků, vitamínů a minerálů)
Postup přípravy:
- Do menšího hrnce nalijte bio mléko, přidejte ovesné vločky a březový cukr (xylitol). Za stálého míchání pomalu přiveďte k varu a vařte do změknutí vloček a zhoustnutí kaše (přibližně 5 minut).
- Mezitím si omyjte a nakrájejte jablko na tenké plátky nebo menší kousky a vyskládejte ho na dno misky.
- Ještě horkou ovesnou kaši nalijte na připravená jablka.
- Ozdobte kvalitními oříšky a pokapejte bio javorovým sirupem.
Tip: Pro ještě bohatší chuť můžete přidat skořici nebo čerstvé či lyofilizované ovoce podle sezóny.
Dobrou chuť!