Ovesná kaše s jablky, oříšky a javorovým sirupem

Připravte si jednoduchou, rychlou a zdravou snídani nebo svačinku, která vás zasytí, dodá energii a zároveň uspokojí chuť na sladké. Ovesná kaše s čerstvými jablky, javorovým sirupem a kvalitními oříšky je ideální kombinací lahodné chuti a výživy.

Suroviny:

SUroviny na ovesnou kaši
  • 200 ml bio mléka (bohaté na vápník a bílkoviny)
  • 4–5 lžic bio ovesných vloček (zdroj vlákniny, dodávají energii a podporují trávení)
  • 1–2 lžičky březového cukru (xylitolu) (přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem)
  • 1 čerstvé jablko (bohaté na vitamíny a vlákninu)
  • 1–2 lžičky bio javorového sirupu (přírodní sladidlo bohaté na antioxidanty a minerály)
  • hrst kvalitních oříšků (zdroj zdravých tuků, vitamínů a minerálů)

Postup přípravy:

Ovesná kaše s jablky, oříšky a javorovým sirupem
  1. Do menšího hrnce nalijte bio mléko, přidejte ovesné vločky a březový cukr (xylitol). Za stálého míchání pomalu přiveďte k varu a vařte do změknutí vloček a zhoustnutí kaše (přibližně 5 minut).
  2. Mezitím si omyjte a nakrájejte jablko na tenké plátky nebo menší kousky a vyskládejte ho na dno misky.
  3. Ještě horkou ovesnou kaši nalijte na připravená jablka.
  4. Ozdobte kvalitními oříšky a pokapejte bio javorovým sirupem.

Tip: Pro ještě bohatší chuť můžete přidat skořici nebo čerstvé či lyofilizované ovoce podle sezóny.

Dobrou chuť!