Ovesné kaše s minimem cukru

Vyzkoušejte tento recept na zdravé ovesné kaše, které vás nastartují na celý den. Vysoký obsah bílkovin, vápníku a vlákniny s minimem cukru představuje skvělou snídani nebo svačinu do práce či školy.

Postup přípravy

Krok 1 – základ pro ostatní příchutě

Suroviny: Ovesné vločky, řecký jogurt, mléko, chia semínka, zavařovací sklenice, sladidla (med, cukr, javorový sirup), ovoce. Tento základ se používá u všech variant.

Základ ovesné kaše

Krok 2

Všechny suroviny vložte do zavařovací sklenice, zavřete ji a pořádně protřepejte, aby se vše dobře promíchalo.

Příprava kaše

Krok 3

Po promíchání přidejte ovoce dle chuti a zamíchejte lžičkou. Přes noc vložte sklenici do ledničky. Kaše vydrží čerstvá až několik dní, v závislosti na použitém ovoci.

Hotová ovesná kaše

Tipy na příchutě

Ke základu můžete přidávat suroviny dle libosti. Zde je několik příkladů:

  • Nakrájené mango (cca polovina manga)
  • Borůvky
  • Jablka se skořicí
  • Banán s kakaem nebo arašídovým máslem
  • Maliny s vanilkou
  • Mandarinky, pomeranče
  • Třešně s čokoládou
  • Kakao s kávou
  • Ananas s kokosem
  • Broskve s vanilkou
  • Hroznové víno
  • Brusinky s ořechy
  • Meruňky se zázvorem

Cokoliv vás napadne, neváhejte zkombinovat a vyzkoušet. Dobrou chuť!