Velmi chutný dezert panna cotta bez cukru, z matcha tea, kokosu a grass fed želatiny z volně se pasoucích zvířat.
Suroviny
- 1,5 hrnku kokosového mléka (nebo smetany)
- 1/3 hrnku vlažné vody
- 3 lžičky želatiny od kraviček z volného chovu
- vanilkový extrakt
- 4 g prášku matcha tea (+ 2 lžíce vlažné vody na rozmíchání)
- maliny na ozdobení
- čokoládová poleva (smíchaný rozehřátý kokosový olej 1-2 lžíce, raw kakao, vanilka a stévie)
Postup
Do menší misky nalijeme vlažnou vodu, povrch poprášíme želatinou a promícháme. Poté necháme 5 minut odležet. Do menšího hrnce vlijeme kokosové mléko, vanilku, případně dochutíme stévií, promícháme a na mírném plameni zahříváme. Do směsi přidáme želatinovou směs a mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí. V menším hrnku rozmícháme matcha tea se 2 lžícemi vlažné vody a hotovou směs poté vlijeme do hrnce a vše důkladně promícháme (směs nevaříme). Hotovou směs vlijeme do menších mističek a necháme alespoň 6 hodin v lednici.Potom vyklepeme z misky, ozdobíme malinami a zalijeme čokoládou.